Vizsgáztatásból vizsgáztak

vmfvk - 2022-04-26 10:14:41

Hány fős lehet a vizsgacsoport létszáma képesítő vizsga esetén? Mi a KEOR? Ki adhat megbízást a jegyzőnek feladatai ellátására? Többek között ezekre a tesztkérdésekre kellett választ adniuk a Vas Megyei Független Vizsgaközpont által szervezett továbbképzés résztvevőinek.

Mint a pályázati kiírásból ismeretes, a vizsgáztatásban csak azok a szakemberek vehetnek részt, akik sikeresen elvégzik a felkészítő tréninget, a vizsgákra történő delegálásuk feltétele a teszt eredményes kitöltése. „A szakmai és képesítő vizsgák előkészítése, lebonyolítása és dokumentációja” címmel életre hívott képzés e-learning formában valósult meg áprilisban. Az ismeretek elsajátítását segítette a vizsgaközpont által összeállított szakmai kézikönyv. A képzési anyag az új szakképzési rendszer tükrében mutatja be a vizsgáztatásban szereplő szakemberek feladatait, kötelezettségeit, a vizsgaközpont működési elveit, jogszabályi hátterét. A VMFVK első alkalommal szervezte meg a képzést a vizsgáztatók, feladatkészítő- és bíráló szakemberek és a jegyzők számára, amelynek keretében 192 fő kapta meg sikeres vizsgáját követően a Tanúsítványt. A vizsgaközpont névjegyzékén szereplő, vizsgát még nem tett szakemberek részére hamarosan újabb ismeretátadó tanfolyamot szervez a központ. Azok számára pedig, akik az ország más vizsgaközpontjában sajátítják el a képzést, mentesülnek a vizsga letétele alól.

Nem csak a résztvevők vizsgáztak, a vizsgaközpont szakmai programját a tesztet írók is véleményezhették a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben. Az elégedettségmérő kérdőívet kitöltők több, mint 97 százalékos eredményre értékelték a vizsgaközpont szakmai képzését.

Személytanúsító szervezetünknek jelenleg, több mint 250 szakképesítésben és szakmában van lehetősége vizsgáztatni. Az országszerte felállított és már akkreditált vizsgaközpontok – így a Vas megyei is - a sok előkészítő munka után, idén tavasszal kezdhették meg vizsgaszervezési tevékenységüket.


Vissza az előző oldalraA rovat híreibőlKapcsolat

Vas Vármegyei Független Vizsgaközpont ( VMFVK )

9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10. 

 E-mail: vizsgakozpont@vmszc.hu

 Telefon: +36 30 166 0886

Ügyfélfogadás:

Hétfő - Csütörtök:  8:00 - 15:00

Péntek: 8:00 - 12:00


Üzenet küldése